Catalan English French Spanish

Google Translator

Berga Bolet i el 57è Concurs de Boletaires

El proper dissabte 5 d’octubre, Berga es tornarà a omplir d’essència boletaire amb la Fira Berga Bolet , que a partir de les 11 del matí omplirà el Passeig de la Indústria d’activitats ben diverses destinades a tots els públics.

Una de les novetats de la Berga Bolet és que enguany s’ha apostat per una altra exposició de maquetes a la zona de micologia. Així ho ha explicat el regidor de Promoció econòmica, Fires i Mercats, Jaume Vegas : “L’any passat ja vam fer una exposició de maquetes d’esglésies, i davant la bona acollida que van tenir, aquest any hem volgut repetir l’experiència i comptarem amb una exposició de maquetes de l’autor Antoni Gaudí ”, ha dit.

Una altra de les variants de la Berga Bolet es veurà en el Tast de plats de la Cuina del bolet a càrrec dels restaurants del Club dels Sabors el Berguedà : “Aquest any no repetirem la mateixa estructura dissabte i diumenge sinó que el dissabte hi haurà 5 restaurants que oferiran 5 tastos més dos tastos de vins; i diumenge només hi haurà dos restaurants que oferiran dos combinats de bolets i dues begudes a càrrec de Gintònic.cat”, ha explicat Jordi Badia , del Gremi d’Hosteleria i Turisme del Berguedà .

Com no podria ser d’altra manera, la Berga Bolet comptarà diumenge amb el ja tradicional Concurs de Boletaires al Pla de Puigventós (veure programa a la web de la Penya Boletaire de Berga ), que enguany arriba a la seva 57a edició i ho fa amb la previsió d’una bona temporada boletaire per endavant. Així ho ha explicat el president de la Penya Boletaire de Berga , Jesús Perarnau , que ha destacat la importància dels bolets com un dels atractius turístics de la comarca, a la vegada que ha fet també una crida a la divulgació del manual del bon boletaire: “Des de la penya boletaire som contraris a posar taxes per anar a buscar bolets, però sí que cal una conscienciació per tal que tothom respecti i cuidi el bosc”, ha dit.

Per la seva banda, Jesús Calderer , de lAgència de Desenvolupament del Berguedà ha remarcat que la tasca principal de l’Agència consisteix en el desenvolupament econòmic de la comarca i que per aquest motiu s’aposta per ajudar a fer que la Berga Bolet sigui cada vegada més reeixida: “Creiem que cal seguir apostant per professionalitzar al màxim aquestes fires, i creiem que val la pena unificar totes les fires de la comarca i potenciar-les de manera que surti més rentable econòmicament poder-les fer”, ha explicat. En aquesta mateixa línia, Calderer també ha destacat que la Berga Bolet , pel fet que és declarada d’interès turístic i pels 57 anys del Concurs de Boletaires, és de les de més pes a la comarca: “Sense voler menysprear la resta, sabem que la Berga Bolet és la fira que té més potència i per això des de l’Agència ens hi hem abocat amb força”, ha matisat.

La diada boletaire a Berga finalitzarà diumenge a 1/4 de 9 del vespre amb el castell de focs artificials i la crema de la falla al Passeig de la Pau .

Darrera modificació elDilluns, 23 Desembre 2013 13:50
Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

Lloc Web: www.turismeberga.cat

Identificar-se