Catalan English French Spanish

Google Translator

El llegat dels Bertrana desperta l’interès dels berguedans a través d’una ruta guiada pels escenaris de la seva estada a la comarca Destacats

Amb motiu del 125è i 150è aniversari dels naixements d’Aurora i Prudenci Bertrana, l’Oficina de Turisme de Berga va oferir el passat 30 de juliol una ruta guiada titulada “Paradís Bertrana” que evocava els escenaris de l’estada dels Bertrana a Berga. De la seva estada a la capital berguedana en van sorgir diferents obres d’art.

 Darrerament, s’han pogut recuperar dos quadres que mostren paisatges berguedans i que actualment han estat cedits pel Museu Comarcal de Berga al Museu d’Art de Girona. Es tracta de dues peces pictòriques dels entorns de Berga, una de les quals mostra la Serra de Queralt des del castell i en l’altra s’observa el paisatge de la riera de Metge amb Sant Pere de Madrona al fons. La ruta esmentada sobre la influència del Berguedà en la vida i obra dels Bertrana va comptar amb la participació d’una quinzena de persones, que van seguir les explicacions del guia local Toni Gol per tal de conèixer més detalls sobre els escenaris viscuts per Prudenci i Aurora Bertrana. Aquesta ruta s’inclou dins de la programació d’activitats “Berga Viu l’Estiu ‘17” que compren visites guiades gratuïtes amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni històric i natural de la ciutat, així com els seus entorns. Per als propers dies s’han programat noves activitats turístiques obertes a tot tipus de públic. D’una banda, el dissabte 12 d’agost, s’ofereix la ruta “Un tomb per la Berga Patumaire”, que es farà a partir de les 7 de la tarda amb sortida des de l’Oficina de Turisme, situada al carrer dels Àngels, 7 de Berga. D’altra banda, el proper dilluns 14 d’agost, a partir de les 10 de la nit es farà una altra activitat anomenada “Càtars a Berga” inclosa dins de les XXII Jornades dels Refugis Càtars al Pirineu Català. El punt de trobada serà el portal de Santa Magdalena i la visita finalitzarà amb un tast medieval al bar El Celler. El preu del tast és de 3 euros i per a participar-hi, cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon de l’Oficina de Turisme, que és el 93 821 13 84.

Darrera modificació elDivendres, 11 Agost 2017 12:20
Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

Lloc Web: www.turismeberga.cat

Identificar-se