Catalan English French Spanish

Google Translator

Turisme de Berga

Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

URL del lloc web: http://www.turismeberga.cat

Eudald Serra fa reviure la història del castell de Puig-reig

La segona xerrada de “la Peça del Mes” va tenir lloc el divendres 13 d’abril a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga, on l’historiador i arqueòleg Eudald Serra va recórrer la història del castell de Puig-reig. Serra va explicar davant d’una quarantena de persones les dates i els esdeveniments més destacables relacionats amb aquesta fortalesa, que va ser habitada entre els segles IX i XVI. El castell està estretament relacionat amb el Cavaller Jacent, la tapa de sarcòfag que es pot veure al vestíbul de l’Oficina de Turisme de Berga fins al 4 de maig. 

Llegir més...

El cavaller Jacent

Ja es pot veure al vestíbul del Museu Comarcal de Berga la "Peça del Mes" d'abril. Es tracta del Cavaller Jacent , tapa del sarcòfeg gòtic de la primera meitat del segle XIV i que procedeix de l'església de Sant Martí de Puig-Reig. Estarà exposada fins el proper 4 de maig. Aquest divendres dia 13 d'abril  a dos quarts de vuit del vespre es farà la conferència a càrrec de l'historiador i arqueòleg Eudald Serra.

Llegir més...

Bona acollida a la primera xerrada de la peça del mes

El passat divendres dia 9 de març Neus Forés va iniciar les xerrades sobre la Peça del mes. Forés va explicar davant una cinquantena de persones què eren els Improperis, quins eren els conservats actualment , quina procedència tenien així com la descripció de cadascun d'ells. El vestíbul  del Museu Comarcal hi haurà exposats fins a final de mes els conservats a Berga procedents de la capella dels Dolors.

Llegir més...

Els improperis arrenca amb la Peça del mes

Divendres passat dia 2 de març va arrencar ja la peça del mes. Aquest cop són els anomenats " Improperis", que formaven part de la representació iconogràfica del patiment de Jesús i acompanyaven la processó de Divendres Sant a Berga. La mà de la bufetada, les llances, la bossa dels diners, i la cadena són una mostra d’aquests símbols que pertanyien a la congregació dels Dolors de la parròquia de Santa Eulàlia de Berga. Neus Forés, mestra llicenciada en Psicologia, serà l’encarregada d’explicar al detall els elements que formen part de la col·lecció dels improperis el pròxim 9 de març.

Llegir més...

Identificar-se