Catalan English French Spanish

Google Translator

Berga commemorarà aquest divendres i el que ve el 175è aniversari de Berga capital del carlisme de Catalunya

Aquest divendres, 13 de desembre a les 7 del vespre es farà al Pavelló de Suècia de Berga la xerrada ‘La sociologia del primer carlisme – el cas Berguedà’, a càrrec de l’historiador Josep Albert Planes. Aquest serà el primer dels actes de commemoració del 175è aniversari del desenvolupament de l’estructura d’estat carlista a Berga com a conseqüència d’erigir-se la vila berguedana com a capital carlista de tot el Principat de Catalunya.

Emmarcat dins aquesta commemoració, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Berga juntament amb el Museu Comarcal – Espai d’Interpretació- i sota el títol Berga 1833-1840’, el divendres dia 20 de desembre es farà una altra xerrada, ‘La Berga carlina, la vila i la capital (1837-1840)’, també a les 7 del vespre al Pavelló de Suècia. La xerrada anirà a càrrec de l’arxiver i historiador Joan-Xavier Quintana Segalà.

Les dues xerrades històriques, els ponents de les quals seran presentats per l’estudiós berguedà del carlisme i coordinador dels actes, Toni Gol, tenen com a objectius primordials la commemoració d’aquests 175 anys de la implantació de la capital carlina a la vila de Berga i el fet de donar a conèixer a la població berguedana, als estudiosos i a tots aquells que estiguin interessats en la història de la nostra terra, la importància cabdal que va tenir la Primera Guerra Carlina a Berga en particular, i a Catalunya en general.

Les dues xerrades seran gratuïtes i obertes a tots els públics.

Darrera modificació elDimarts, 21 Gener 2014 13:25
Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

Lloc Web: www.turismeberga.cat

Identificar-se