Catalan English French Spanish

Google Translator

Fent història

La situació privilegiada de Berga en la vessant d’un conjunt de serralades que la protegeixen dels vents del Nord i el pas de la Riera de Metge, va propiciar l’assentament humà.

El nucli urbà va néixer al segle XII. En aquell segle es construïren ja les muralles, de les quals encara avui en trobem restes, que tancaven un perímetre que pràcticament va romandre inalterat fins a les darreries del segle XIX.

Els nombrosos conflictes bèl·lics en què ha estat immersa al llarg de la seva història han configurat la fesomia actual de la part antiga: la Guerra dels Segadors destruí gran part de la vila; la Guerra de Successió fou la causa de la pèrdua d’una part important del seu patrimoni; també fou un focus de gran activitat durant les Guerres Carlines.

La recuperació de la ciutat no va començar fins que no es van donar per acabats els conflictes armats i no es va iniciar la industrialització (finals del XIX i principis del XX).

La ruta Un tomb per Berga, a través d’un recorregut circular bàsicament pel barri antic de la ciutat, pretén que els visitants puguin conèixer aquesta part de Berga i es facin una idea de la seva història i de les característiques urbanístiques i arquitectòniques.

Darrera modificació elDijous, 09 Octubre 2014 11:31

Identificar-se