Catalan English French Spanish

Google Translator

Senderisme

A Queralt per l'Obaga

La riera de Metge va desenvolupar un paper clau en la industrialització de Berga durant els segles XVIII i XIX, tot i que hi ha referències en els documents de l’existència de molins des de l’edat mitjana, l’auge va començar quan es va desviar part del cabal de la riera pel centre de la ciutat i es va aprofitar el fort desnivell per instal·lar fàbriques i molins que utilitzaven l’energia de l’aigua (substituïda més endavant amb electricitat) per moure les seves màquines.

La primera part d’aquesta ruta permet apreciar el tram superior d’aquest aprofitament industrial; la segona part s’endinsa en les primeres estribacions de la serra de Queralt.

Llegir més...

A Queralt per les Capelles

El santuari i la serra de Queralt ofereixen una immensa varietat d'atractius: meravelloses vistes, orografia escarpada, múltiples camins que recorren tant la cara nord com la cara sud, i edificis que recorden la seva vocació de lloc de peregrinació religiosa. Us presentem una ruta curta per conèixer el santuari i les faldes de la muntanya on es troba situat. Les processons que pujaven des de Berga a Queralt eren un fet regular. Hi ha dos camins ben condicionats, un per la solana i l'altre per l'obaga, amb les seves capelles corresponents. Aquesta ruta puja per la solana.

Llegir més...

A Queralt per Sant Pere de Madrona

Aquesta ruta ens portarà fins a Queralt passant per l'església romànica de Sant Pere de Madrona, que fou parroquial fins al segle XIX. La tornada la farem pel camí conegut com la Drecera de Queralt, el camí més directe per anar de Berga al santuari. Al llarg del camí anireu trobant diverses capelles en honor a diversos sants i santes. Tota la tornada destaca per les impressionants vistes cap a la Catalunya Central.

Llegir més...

Bonviure

Bonviure, és una agència de viatges amb més de 17 anys d'experiència especialitzada en senderisme arreu del nostre territori, l'estat espanyol, Europa, nord d'Àfrica, Sud-Amèrica i Àsia, amb professionals del guiatge a muntanya i la natura, mestres de geografia, història i biologia, guies acompanyadors de muntanya titulats, instructors d'excursionisme i alpinisme, monitors d'esquí i surf de neu, animadors en temps lliure, educadors en expressió corporal i sobretot, uns APASSIONATS de la muntanya, la natura i les relacions humanes, que han fet de la seva vocació una forma de viure.

Llegir més...

Camí dels Bons Homes. 1 Berga - Gósol

La travessa entre Berga i Porta s'ha dividit en quatre etapes. L'envergadura és important, per la qual cosa pot ser aconsellable partir-ne alguna en dos trams o bé escurçar el recorregut. Aquesta primera etapa es pot partir a Peguera fent-se transportar en vehicle a les localitats properes de Fígols o Vallcebre (llavors l'etapa es converteix en dues, d'11,59 i 17,72 km respectivament) o bé es pot escurçar fent-se recollir al molí de Feners, per exemple, amb la qual cosa s'estalvien també 6,37 km.

Llegir més...

Camí dels Bons Homes. 2 Gósol - Bagà

La travessa entre Berga i Porta s'ha dividit en quatre etapes. L'envergadura és important, per la qual cosa pot ser aconsellable partir-ne alguna en dos trams o bé escurçar el recorregut. Aquesta segona etapa, que acumula 1.110 m de baixada, es pot escurçar amb el suport d'un vehicle al coll de la Bena, on arriba una pista asfaltada des de Gisclareny i Bagà, o bé més avall, en el punt de confluència de l'itinerari amb la mateixa carretera (km 21,46), ja que, des d'aquest punt fins al final, es discorre per terreny asfaltat.

Llegir més...

Camí dels Bons Homes. 3 Bagà - Bellver de Cerdanya

La travessa entre Berga i Porta s'ha dividit en quatre etapes. L'envergadura és important, per la qual cosa pot ser aconsellable partir-ne alguna en dos trams o bé escurçar el recorregut. Mitjançant un transport en vehicle, aquesta tercera etapa es pot escurçar, per exemple, estalviant-se els 4,43 km (1 h 14 min) de carretera asfaltada entre Bagà i el camí de Gréixer, o bé els 2,17 km (31 min) que hi ha entre Sant Serni de Coborriu i Bellver de Cerdanya.

Llegir més...

Camins de la Portella

El pont romànic i l'antiga església de Sant Quirze de Pedret estan situats en un entorn natural privilegiat de muntanyes, valls i extensos i frondosos boscos. El trajecte permet conèixer també l'església romànica de Sant Miquel de les Canals. Des del mirador del Pla s'albira, a més, una extensa vista panoràmica de la serra d'Ensija, els rasos de Peguera, Queralt, Sant Salvador, la vall de la Portella i la plana del baix Berguedà i del Bages fins a Montserrat. Es contemplen també diversos masos -com l'antigament majestuós, i avui enrunat, de Corrúbies- que testimonien el secular aprofitament agropecuari d'aquestes muntanyes.

Llegir més...

Cavalls del Vent. 1 Rebost-Serrat de les Esposes

L'estiu del 2003 els guardes dels vuit refugis del Parc Natural del Cadí-Moixeró van idear un itinerari circular que els enllacés recorrent indrets de gran bellesa natural i paisatgística de les serres de la Tosa, el Moixeró, el Cadí i el massís del Pedraforca (a les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell). Van batejar-lo com a Cavalls del Vent fent referència a la traducció catalana del mot tibetà que designa les banderoles d'oració budistes (Iungta) que es posen en els cims i els colls de l'Himàlaia per enviar als quatre vents pregàries de pau i germanor.

Llegir més...

Identificar-se