Logo
Imprimir aquesta pàgina
La capital berguedana centrarà algunes activitats de ‘Berga viu l’estiu’ en el món medieval

La capital berguedana centrarà algunes activitats de ‘Berga viu l’estiu’ en el món medieval

Com ja és habitual, cada any i sota el lema ‘Berga viu l’estiu’, l’Ajuntament de la capital berguedana ofereix un seguit d’activitats amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat turística i cultural a Berga. Enguany, dins el programa destaca l’oferta gratuïta centrada en el món medieval, en què s’hi inclouen dues activitats sota els títols ‘Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt’; i ‘Guillem de Berguedà. La destral i la rosa’.


Així, la primera de les activitats del programa ‘Berga viu l’estiu’ es farà el dissabte 16 de juliol i sota el títol ‘Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt’, de les 6 de la tarda a les 7 del vespre es farà una ruta per descobrir el món dels càtars i el seu evangeli secret, els costums i rituals iniciàtics dels templers i la seva relació amb el gran trobador guerrer, Guillem de Berguedà. Així, es podrà conèixer de prop el passat càtar i templer de Berga i de la comarca a través de la història i la literatura dins el marc del territori. La sortida es farà des de l’aparcament del Santuari de Queralt i la ruta s’inclou dins els concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

En la mateixa línia, el dissabte 23 de juliol i també el dissabte 6 d’agost es faran dues sortides centrades en ‘Guillem de Berguedà. La destral i la rosa’. Serà a les 7 del vespre des de l’aparcament del restaurant Els Roures d’Espinalbet i comptarà amb un sopar opcional al mateix restaurant a partir de les 9 del vespre, el preu del qual serà de 20 euros i pel qual cal prèvia reserva al telèfon 938211384. La ruta permetrà endinsar-se en l’amor cortès de l’època Medieval a través de la poesia trobadoresca i els gèneres que va cultivar la lírica occitana en un dels escenaris més sublims i fantàstics del Berguedà: el poble d’Espinalbet, on va tenir-hi el seu castell un dels trobadors guerrers més grans de la història.
 

Darrera modificació elDimarts, 14 Juny 2016 10:56
Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

Lloc Web: www.turismeberga.cat
© Ajuntament de Berga 2013. Tots els drets són reservats. Desenvolupat per www.magma.info.