Catalan English French Spanish

Google Translator

  1. 0
  2. 1
  3. 2
« »

Turisme gastronòmic

La cuina del Berguedà és un exponent singular, sorprenent i magnífic de la cuina catalana de l’interior. Basada en una tradició de segles, acabada d’afermar a finals del segle XIX, ha estat capaç de renovar-se i de conservar alhora la seva personalitat.

Es tracta d’una cuina sòlida, de gustos contundents i directes, de perfums subtils i de textures i sabors ja gairebé oblidats. El secret cal buscar-lo en la gran qualitat dels productes que li regalen els seus conreus, horts i boscos, en els mètodes de cocció i en la pacient destresa dels seus cuiners.

To això fa que al Berguedà hi trobem encara una notable varietat de plats autòctons, rotundament genuïns que es poden assaborir en la seva plenitud.

Mereix una especial atenció el treball dels nostres ramaders, que amb la garantia d’un sistema d’engreix totalment natural, fan que puguem assaborir la vedella, el pollastre, els capons, les pintades... d’una qualitat excel·lent. Cal destacar també els embotits, els formatges, el mató, la mel... que s’elaboren de manera artesanal, perquè puguem gaudir de la seva màxima qualitat.

Altres productes que provenen directament de la natura com la fruita del bosc, la caça, la truita de riu o els bolets són elements que tenen un protagonisme rellevant en la nostra cultura culinària.

Bolets

A partir de mitjans de setembre i fins a finals de novembre trobareu als restaurants del Berguedà la Cuina del Bolet del Berguedà, campanya gastronòmica que enguany celebra la seva tretzena edició.

Llegir més...

Allioli de codony

L’allioli de codony, és una salsa típica del Berguedà que se sol menjar durant els mesos de tardor-hivern i que es fa amb codony (i en algunes cases també s’hi barreja poma), alls, oli d’oliva cru i rovell d’ou (també sal i sucre).

Llegir més...

Embotits

Secrets que passen de generació en generació i una llarga història en l’elaboració d’aquests embotits són dues de les raons que els converteixen en únics i que han valgut afirmacions com la del poeta Josep Ma.de Segarra: “Les regines que elaboren a Berga i que són els millors embotits del món”.

Llegir més...

Carns del Berguedà

Els ramaders de muntanya del Berguedà treballen des de fa anys per oferir la garantia d’un sistema d’engreix totalment natural que fa que puguem assaborir la vedella, el pollastre, els capons, les pintades... d’una qualitat excel·lent.

Llegir més...

Formatges

Empreses artesanes i amb productes de gran qualitat són la garantia formal d’aquest producte amb llarga tradició a la comarca. Però al costat d’això, el caràcter de muntanya i la qualitat de la matèria primera són els que realment asseguren la qualitat del resultat final.

Llegir més...

Identificar-se