Catalan English French Spanish

Google Translator

Plaça de Sant Pere

  • Població: Berga

Aquesta plaça és d’origen medieval i deu el seu nom a l’antiga església romànica de Sant Pere de Caors.

És coneguda també amb el nom de plaça Cremada, ja que al segle XVII els hugonots francesos, que van assaltar el castell i la vila, la van cremar.

Sempre ha estat el marc dels esdeveniments polítics i socials més importants de Berga. Els dies de Corpus es converteix en l'escenari principal de la festa de La Patum.

L'església parroquial de Santa Eulàlia es construí a l'emplaçament de l’antiga església de Sant Pere (d'aquí que aquest sigui el nom amb què se la coneix popularment), després que els hugonots, l’any 1655, incendiessin l'antiga parroquial situada al castell.

Les obres van començar el 1671 i s’allargaren fins al final de segle, sota la direcció dels Morató i del carmelità fra Josep de la Concepció, que projectaren un edifici d’estil barroc classicista. A l’interior hi trobem un orgue romàntic i unes pintures atribuïdes al taller Viladomat.

Cal destacar també la capella dels Dolors, una de les úniques que es conserven a Catalunya dedicades a aquesta advocació.

L’edifici de l’Ajuntament, dissenyat per l’arquitecte Emili Porta, va ser inaugurat el 1930. El conjunt de la plaça va ser remodelat l'any 1993.

Darrera modificació elDijous, 07 Agost 2014 12:26

Identificar-se