Catalan English French Spanish

Google Translator

Notícies

La peça del mes " Sabre Carlí"

Aquest divendres, 14 de febrer, es portarà a terme la conferència sobre la peça del mes, dedicada al carlisme. La peça triada és un sabre de general carlí fabricat a Toledo l'any 1875.  Toni Gol Roca, escriptor i investigador històric, serà l'encarregat de fer la conferència a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga a dos quarts de vuit del vespre.

Llegir més...

La peça del mes de gener: Excavadora Bucyrus

Aquest divendres 17 de gener a dos quarts de vuit del vespre a la Sala de Plens es farà la xerrada de la peça del mes. Violant Bonet , conservadora - restauradora, serà l'encarregada d'explicar els detalls de la primera fase de restauració de l'excavadora centenària del Museu de Mines de Cercs.

Llegir més...

Els Nanos Nous, la comparsa del mes de Gener

Quant pesen els caps dels Nans Nous? Com, quan i per què s'introdueixen a La Patum? Com s'organitza la comparsa? Com accedeixen al centre de la plaça per fer el salt? T'ho expliquem aquest divendres, 10 de gener, durant 'La comparsa del mes' a dos quarts de vuit del vespre a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Berga.

Llegir més...

La comparsa del mes: El Poble

  • Publicat a
  • Publicat a Notícies

L'Ajuntament de Berga va acollir el passat divendres 20 de desembre una nova edició de 'La comparsa del mes'. L'historiador, Albert Rumbo, va destacar la rellevància del poble en la societat i la participació activa del poble en La Patum, com a element diferenciador respecte altres festes populars

Llegir més...

La peça del mes de desembre: Bitllet de tren tipus Edmonson

  • Publicat a
  • Publicat a Notícies

Des del del passat 6 de desembre i fins el proper 31 de desembre es podrà veure al Museu Comarcal la peça del mes: El bitllet de tren tipus Edmonson. Aquest divendres dia 13 de desembre a dos quarts de vuit del vespre a la sala de plens de l'ajuntament de Berga es farà la xerrada " 140 anys del projecte del carrilet al Berguedà" a càrrec d'Hèctor Aranda. 

Llegir més...

Visita guiada a l'Exposició " La mort, sortir amb els peus per davant"

  • Publicat a
  • Publicat a Notícies

Demà dissabte es farà la primera de les visites guiades a l'exposició " La mort, sortir amb els peus per davant". Aquesta primera anirà a càrrec de Roger Cortina, especialista amb el simbolisme a l'entorn de la mort. Cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon del Museu Comarcal de Berga: 93 821 13 84. La primera visita es farà a les set de la tarda. E

Llegir més...

La peça del mes de novembre: Llauna cinematogràfica

  • Publicat a
  • Publicat a Notícies

‘La peça del mes’ dedica el novembre al cinema. El recipient de llauna utilitzat per emmagatzemar pel·lícules és l’objecte exposat al Museu Comarcal fins al 5 de desembre. El 29 de novembre a dos quarts de vuit del vespre es farà la xerrada sobre el llibre ‘La mort al cinema’ de Jaume Duran.

Llegir més...

"La Mort. Sortir amb els peus per davant"

Algunes de les estances del Museu Comarcal de Berga canviaran la seva fesomia durant tres mesos. El dijous, 31 d’octubre, a 2/4 de 8 dels vespre es realitzarà la inauguració de l'exposició "La Mort, sortir amb els peus per davant". Durant la inauguració de la mostra,  hi haurà el repartiment de castanyes cuites i calaveres de xocolata entre el públic assistent. 

Llegir més...

Llum de Gall o llum d'Oli

El proper divendres dia 25 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre es farà la presentació del llibre " Les Colònies Industrials de la Conca del Llobregat. 150 anys d'història" a la Sala de plens de l'Ajuntament de Berga. El llibre ha estat escrit per Albert Balcells, catedràtic d'Història Contemporània per la UAB i autor de vint-i-cinc llibres, i Rosa Serra, historiadora de l'Art i autora de diversos llibres i articles sobre museografia, patrimoni industrial i història local i industrial.

Llegir més...

Identificar-se