Catalan English French Spanish

Google Translator

Reobre el refugi-xalet dels Rasos de Peguera, un edifici ple d’història

El xalet-refugi dels Rasos de Peguera és un edifici que gaudeix d’una ubicació privilegiada a la serra d’Ensija-Rasos de Peguera, una zona muntanyosa de gran riquesa natural. Aquesta regió destaca per la bellesa dels prats alpins, així com per la seva riquesa vegetal.

El xalet-refugi està situat al bell mig d’una vall, un punt de partida ideal per realitzar excursions i activitats esportives durant tot l’any. Des de la seva inauguració, l’any 1933, aquest edifici ha acollit diverses generacions d’esquiadors i excursionistes que han gaudit del seu encant i tranquil·litat. Entre aquests, els primers esquiadors de Catalunya que van estendre ràpidament aquesta pràctica més enllà del Berguedà. Tot i que l’any 2012 l’edifici va patir un greu incendi que va obligar a restaurar-lo, la intervenció arquitectònica ha respectat l’aspecte alpí que se li va concedir als anys trenta. En aquest sentit, el Centre Excursionista Montserrat ha apostat per recuperar l’essència d’un espai històric que convida a descobrir la natura.

El seu emplaçament paradisíac en una zona deshabitada, a tan sols 15 km de Berga, permet als visitants valorar la grandiositat de la natura i, al mateix temps, formar-ne part. El nucli de població més proper és el terme municipal de Castellar del Riu, que disposa d’un ric patrimoni cultural format per l’ermita romànica de Sant Llorenç dels Porxos, el Castell d’Espinalbet, el Santuari de Corbera i el Pi de les Tres Branques, entre d’altres. 

El refugi-xalet disposa de 40 places distribuïdes en habitacions col·lectives i familiars, així com d’un servei de menjars i begudes. Aquest equipament obre diàriament les seves portes a totes aquelles persones que visitin la zona.
 

Darrera modificació elDimecres, 07 Maig 2014 11:59
Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

Lloc Web: www.turismeberga.cat

Identificar-se