Catalan English French Spanish

Google Translator

Sant Serni de Clarà

  • Població: Avià

Església barroca, situada al nucli d'Avià, d'una sola nau coberta inicialment amb volta de canó i teulada a dues vessants amb voladís de teules a vint centímetres per sota de la teulada.

Els murs són de pedra de diferents tamanys amb les cantoneres ben escairades i grosses. La façana s'obre a llevant i sobre ella s'aixeca una espadanya doble que va ser restaurada fa pocs anys. La porta allindada té els muntants i la llinda fets amb pedra ben tallada i amb decoració motllurada. A la llinda hi ha l'inscripció: ANY 1630, amb un relleu al mig. Aquest relleu presenta una piràmide amb el crismó al centre i coronada per una creu que agafen dos braus alats que pujen per la piràmide i que fan referència a la llegenda del martiri de Sant Sadurní.

En aquesta façana s'obren tres finestres, una a cada costat de la porta i la tercera, espitllerada, sobre la porta. L'interior presenta una sola nau que es va reformar totalment en la reconstrucció realitzada els anys vuitanta del segle XX amb el suport del Servei d'Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i per iniciativa de la gent d'Avià. Al costat est de l'església hi ha el cementiri, petit i envoltat d'un mur de pedra i en el que practicament no es distingeixen les tombes ja que és ple de matoll. L'última vegada que s'hi va enterrar algú va ser l'any 1931.

Per visitar-la cal posar-se en contacte amb les oficines de l'ajuntament (938 230 000).

Darrera modificació elDilluns, 22 Setembre 2014 12:40

Identificar-se