Catalan English French Spanish

Google Translator

Plaça de Sant Joan

  • Població: Berga

El nom de la plaça prové de l'església i el convent construïts a partir de l'any 1220 per iniciativa dels frares de l'orde militar de l'Hospital de Sant Joan.

El 1377 s'hi instal·là la comunitat de monges benetes de Santa Maria de Montbenet, i probablement fou aleshores quan l'església es transformà en un edifici gòtic que, tot i les modificacions efectuades al llarg del temps, encara es conserva.

Més endavant va ser priorat de Poblet, fins al 1708, quan es convertí en església i convent de mercedaris (d'aquí la imatge de la Mare de Déu de la Mercè que trobem a l'interior). Aquesta comunitat va abandonar el lloc el 1835 arran de l'exclaustració.

A partir d'aquest moment el convent s'adaptà com a escola i serveis municipals, i l'església passà als missioners de l'Immaculat Cor de Maria (1911-1936). Des del 1939 és sufragània de la parroquial Santa Eulàlia.

Cal remarcar la casa d'aire renaixentista que trobem enfront, al número 16, atribuïda popularment a la família Peguera, on durant la Guerra del Francès (1808-1814) residí el baró de Maldà.

Darrera modificació elDijous, 04 Setembre 2014 19:08
Més en aquesta categoria: « Carrer Major Carrer dels Banys »

Identificar-se