Catalan English French Spanish

Google Translator

Arriba, un any més, la BRB

El diumenge 25 de maig, la ciutat de Berga acollirà la 16a edició de la Marxa /Cursa Berga - Rasos - Berga . Es tracta d’una de les cites esportives més emblemàtiques de la ciutat, amb un recorregut de 25 km pels paratges naturals del Berguedà.

El recorregut permet descobrir i gaudir de la bellesa d’una de les zones naturals més emblemàtiques de Catalunya. El seu paisatge muntanyenc de relleus agrestes i grans masses calcàries transporta els participants a un medi típicament Prepirinenc.

L’itinerari transcorre per diferents indrets, degudament senyalitzats, que mostren la riquesa del patrimoni natural i cultural de la regió.

El recorregut s’inicia pel Casc Antic de la ciutat de Berga fins a accedir a la cara nord del Castell de Sant Ferran, una fortificació medieval transformada al segle XVII. De camí cap al Mercadal, es troba una petita construcció coneguda amb el nom de Queralt Xic. Segons la tradició, es va erigir al segle XVII per resguardar la Mare de Déu de Queralt de la temuda plaga de les llagostes. A continuació, en salvar un fort desnivell, l’itinerari condueix al cim del serrat de la Figuerassa, un indret que ofereix una excel·lent panoràmica de la Catalunya Central.

A partir d’aquest espai, la cursa adquireix un caràcter més alpí que pren la seva màxima expressió a l’antiga estació d’esquí dels Rasos de Peguera, un indret de gran bellesa natural a més de 2.000 metres d’altitud. Durant aquest tram, es travessa un paratge encisador que resguarda una desdibuixada construcció amb antecedents romànics, el Santuari de Santa Maria de Corbera.

L’últim tram de l’itinerari es dirigeix cap a la Serra de Queralt, un espai natural protegit que acull diversos valors culturals, històrics i espirituals. Finalment, ja de camí cap a Berga, passant per l’església romànica de Sant Pere de Madrona, es poden observar unes vistes impressionats de la depressió central.

La BRB finalitza al bell mig de Berga, a la Plaça Viladomat, un espai amb un ambient festiu on els participants poden gaudir de les variades propostes gastronòmiques de la ciutat.

Per a més informació podeu visitar la web oficial de la BRB

 

Darrera modificació elDimecres, 07 Maig 2014 11:15
Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

Lloc Web: www.turismeberga.cat

Identificar-se