Catalan English French Spanish

Google Translator

La capital berguedana centrarà algunes activitats de ‘Berga viu l’estiu’ en el món medieval

Com ja és habitual, cada any i sota el lema ‘Berga viu l’estiu’, l’Ajuntament de la capital berguedana ofereix un seguit d’activitats amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat turística i cultural a Berga. Enguany, dins el programa destaca l’oferta gratuïta centrada en el món medieval, en què s’hi inclouen dues activitats sota els títols ‘Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt’; i ‘Guillem de Berguedà. La destral i la rosa’.


Així, la primera de les activitats del programa ‘Berga viu l’estiu’ es farà el dissabte 16 de juliol i sota el títol ‘Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt’, de les 6 de la tarda a les 7 del vespre es farà una ruta per descobrir el món dels càtars i el seu evangeli secret, els costums i rituals iniciàtics dels templers i la seva relació amb el gran trobador guerrer, Guillem de Berguedà. Així, es podrà conèixer de prop el passat càtar i templer de Berga i de la comarca a través de la història i la literatura dins el marc del territori. La sortida es farà des de l’aparcament del Santuari de Queralt i la ruta s’inclou dins els concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

En la mateixa línia, el dissabte 23 de juliol i també el dissabte 6 d’agost es faran dues sortides centrades en ‘Guillem de Berguedà. La destral i la rosa’. Serà a les 7 del vespre des de l’aparcament del restaurant Els Roures d’Espinalbet i comptarà amb un sopar opcional al mateix restaurant a partir de les 9 del vespre, el preu del qual serà de 20 euros i pel qual cal prèvia reserva al telèfon 938211384. La ruta permetrà endinsar-se en l’amor cortès de l’època Medieval a través de la poesia trobadoresca i els gèneres que va cultivar la lírica occitana en un dels escenaris més sublims i fantàstics del Berguedà: el poble d’Espinalbet, on va tenir-hi el seu castell un dels trobadors guerrers més grans de la història.
 

Darrera modificació elDimarts, 14 Juny 2016 10:56
Turisme de Berga

Oficina de Turisme de Berga - Carrer dels Àngels núm. 7 - 08600 Berga
Telf. 93 821 13 84

Lloc Web: www.turismeberga.cat

Identificar-se