Catalan English French Spanish

Google Translator

De Guardiola de Berguedà al mirador del Roc de la Lluna

  • Temàtica: Natura, Cultural
  • Distància: 45 km
  • Durada aproximada: 3 hores
  • Senyalització:
  • Població de sortida: Guardiola de Berguedà
  • Font: Palau Robert - ACNA, S.L.

La Pobla de Lillet, i en general l'alta conca del Llobregat, és una zona amb rics recursos naturals que permeten un desenvolupament turístic que està esdevenint una alternativa a l'economia basada en la mineria, la indústria, l'agricultura i la ramaderia. En aquest recorregut, es fa un itinerari insòlit que, partint de Guardiola de Berguedà, passa per La Pobla de Lillet, el santuari de Falgars i arriba al mirador del Roc de la Lluna.

Informació de ruta

Altitud màx. 0 m Velocitat màxima 0 m/s
Altitud mín. 0 m Velocitat mitjana 0 m/s
Desnivell acumulat pujant 0 m Distància total 53720 m
Desnivell acumulat baixant 0 m Temps total 0h 00m 00s
Punts de seguiment 329

Els valors no disponibles a l'arxiu es mostraran com a 0.

Descarregar ruta

google.maps.MapTypeId.TERRAIN 1 1 1 1 1 1 2 #0000FF Distància Elevació Velocitat Ritme cardíac Distància: {0} {2} Elevació: {1} Distància: {0} {2} Velocitat: {1} Distància: {0} {2} Ritme cardíac: {1}

Descripció

El primer que cal anar a visitar és Guardiola de Berguedà, situada al peu de la carretera C-16 entre Berga i el túnel del Cadí, en la confluència dels rius Llobregat i Bastareny. A sobre d'un gran roquer, es troba el principal monument de la vila: el monestir benedictí de Sant Llorenç prop Bagà Després de visitar el poble, s'agafa a llevant la carretera B-402 cap a La Pobla de Lillet.

Al km 6, es contempla a mà esquerra (N) l'església de Santa Cecília de Riutort, ermita romànica d'una sola nau situada sobre un petit turó. La carretera segueix el curs del riu Llobregat i voreja els cingles dels Banyadors, que separen Sant Julià de Cerdanyola de la vall de Lillet.

Poc després, s'arriba a La Pobla de Lillet, poble situat a la confluència de l'Arija i el torrent del Regatell amb el Llobregat. Dins la vila, cal visitar el monument dedicat a Eusebi Güell , en reconeixement a la seva tasca de difusió i promoció de la comarca, i el pont Vell, romànic amb un arc de mig punt. Però, tot i que dins del poble hi ha l'església parroquial de Santa Maria, les ermites més interessants des del punt de vista artístic són als afores. 2 km a l'E del centre, hi ha l'antiga parròquia de Santa Maria de Lillet, amb un claustre de quatre arcades a cada galeria, i, només uns metres més lluny, es troba l'església romànica de Sant Miquel, del s. XII.

Als afores, a ponent, s'agafa a migdia la pista asfaltada que duu fins al santuari de Falgars. Al km 18 de la ruta, s'accedeix al santuari de la Mare de Déu de Falgars, situat sobre la carena que també porta el seu nom. El santuari ofereix serveis de restauració i allotjament en un entorn privilegiat. S'hi venera una imatge gòtica d'alabastre de la Mare de Déu. Aquí hi ha una àrea recreativa amb font, taula, graelles i lavabos.

Des de l'ermita, surt una pista en mal estat que porta al mirador del Roc de la Lluna, ja en plena serralada del Catllaràs, des d'on es poden admirar unes magnífiques panoràmiques de l'Alt Berguedà(és convenient anar-hi amb un cotxe tot terreny).

La pista que hi porta passa per boscos de pins, roures i faigs i, com a curiositat, cal saber que, en indrets molt amagats, s'hi poden veure exemplars de flor de neu, la famosa Leontopodium alpinum, el símbol de l'alta muntanya. Després, només cal fer mitja volta i tornar a Guardiola de Berguedà.

Atenció:
Es recomana dur un mapa actualitzat de carreteres.
Darrera modificació elDivendres, 20 Desembre 2013 15:48

Identificar-se